WANNEER MOET IK NAAR EEN TANDARTS-PARODONTOLOOG?
In principe zal uw tandarts u naar een parodontoloog verwijzen voor de behandeling van ernstige parodontale problemen en/of het plaatsen van één of meerdere implantaten. U kunt echter ook op eigen initiatief een afspraak maken.
Indien...
Het tandvlees trekt terug.
U een hartinfarct gehad heeft of suikerziekte heeft. Recent onderzoek duidt erop dat parodontale aandoeningen met deze ziektes in verband gebracht moeten worden. De bacteriën, die geassocieerd worden met parodontitis, kunnen in de bloedbaan komen en een gevaar vormen voor de rest van het lichaam. Gezond tandvlees zal dus bijdragen aan een gezonder lichaam.
U vrijliggende gevoelige tandhalzen weer met tandvlees bedekt wilt hebben en zodoende de gevoeligheid kunt verminderen en de esthetiek van het gebit weer kan verbeteren.
U het gevoel heeft dat uw tanden anders gaan staan.
Uw tanden gaan los staan of uitwaaieren.
U heeft last van een slechte adem.
Het tandvlees rood is en ernstig gezwollen en/of gevoelig is.
Er in uw familie veel parodontitis voorkomt. De agressieve vorm van parodontitis is erfelijk en begint vaak al voor het dertigste levensjaar en verloopt uiterst snel zonder adequate specialistische behandeling.
Er pus komt uit de pockets.
U ontevreden bent over tanden die ‘tekort” zijn of wanneer u niet tevreden bent over hoe het tandvlees rond uw voortanden eruit ziet.
U zwanger wilt worden en uw tandvlees niet in optimale conditie is. De helft van de vrouwen, die zwanger zijn, hebben last van een zwangerschapsgingivitis. Vrouwen die van tevoren een goede mondhygiëne en geen gingivitisproblemen hebben, lopen hier weinig kans op. Maar zwangere vrouwen met parodontitis hebben een zeven keer zo grote kans op een baby, die te vroeg geboren wordt met een veel te licht geboortegewicht.